När man har ett företag är den grafiska profilen man visar upp en viktig del i ens marknadsföring. I den grafiska profilen ingår bland annat de typsnitt man använder sig av, färger och naturligtvis också ens logotyp. Logotypen bör kommunicera vad företaget står för på ett snabbt och enkelt sätt. Att ta fram en Baseball Strikeegen logotyp kan vara svårt om man inte har känsla för färg och form. I sådana lägen kan det vara en stor fördel att anlita en grafisk designer som kan hjälpa dig förmedla ditt budskap på ett bra sätt.

Exempel på lyckade logotyper

När du tänker efter finns det säkert några logotyper som du alldeles självklart förknippar med vissa varumärken. Det gula M:et är en logga som får de flesta att tänka på hamburgerrestaurangen McDonalds. Visste du förresten att färgerna gult och rött sägs främja aptiten och att den runda formen ska påminna om en mors bröst och på så sätt inge trygghet? En annan logga som många känner till är IKEA:s gula och blå variant. När man tänker på dessa kända loggor är det lätt att förstå hur stor betydelse en logga har. när tidningen Aftonbladet ändrar sin logotyp var det många som reagerade direkt. Detta var dock en mycket tillfällig förändring.

Logo insignia design for Restaurant, Steak houseHur ska man tänka?

Hur ska man då tänka när man väljer logga till sitt företag? Ett bra första steg är att sätta dig ned och fundera på vad man vill förmedla. Olika färger sägs undermedvetet väcka vissa känslor. Blått är till exempel balanserande och lugnande, medan grönt kommunicerar både äventyrlighet och lugn. Om du vill ge ett positivt och piggt intryck är gul en bra färg att välja. Det är även viktigt att tänka på vad typsnitt och olika former säger. En bra grafisk designer kan hjälpa dig med att ta fram en logotyp som representerar ditt företag. Om du inte vill anlita någon kan du ta dig an denna spännande uppgift själv. Med tid och eftertanke kommer resultatet att bli bra.

 
 
 
 
sportpress