Möjligheterna att nå fram till många människor med ett budskap är idag större än någonsin tidigare. Det handlar inte längre om att man måste betala för en annonsplats i TV eller i tryckt media. Alla kan, via enkel utrustning, marknadsföra sig via videoklipp som kan nå väldigt många människor. “Klick- och gilla-kulturen” i sociala medier innebär att ett roligt och välgjort klipp kan ses av miljoner människor på kort tid. I den här texten ska vi ge några tips kring hur du sticker ut från mängden, och hur du skapar videosekvenser som verkligen stärker ditt budskap.

Tekniken är inte det viktigaste

Idag räcker det med en vanlig smartphone för att kunna filma högupplösta videoklipp. Kvalitén blir givetvis bättre med mer avancerad (och dyrare) utrustning. Dock är det inte säkert att det lönar sig med en bra videokamera, när du istället kan använda en vanlig systemkamera till alla dina behov lapperboard with sketchbook for writing storyboardav rörliga såväl som vanliga bilder. Satsa istället på kringutrustning som ett stativ, fjärrutlösare, belysning och en mikrofon så att ljudet blir lika bra som bilden. Det går nu att se HDR-video på Youtube. Om du kan spela in med så hög upplösning kommer du att stå dig mycket bra i konkurrensen.

Utnyttja dina nätverk

Om du har många som följer dig i sociala medier kan det räcka med att indirekt skapa intresse för något som du arbetar med eller brinner för. Allt du producerar kommer då att gagna din sak. Om klippet är mer av en engångshändelse ska du istället vara så konkret som möjligt. Se till att ha ett stort nätverk och be dina bekanta att dela ditt klipp med andra. Att kommentera aktuella händelser och företeelser är ett bra sätt att skapa intresse. Många klipp som delas mycket är antingen humoristiska och gulliga, eller raka och djupt menade budskap som formulerats kraftfullt och utan omsvep.

 
 
 
 
sportpress